Norsk Folkehjelp betalte «Årets mammablogger» for lurekampanje: - Jeg fikk beskjed om at dette er godkjent av Forbrukerombudet

De norske bloggerne skulle kjøre kampanje for Norsk Folkehjelp i to dager uten reklamemerking.

VAR STUNT:  Bildet og blogginnlegget til Sophie Elise vakte sterke reaksjoner. Det hele var et stunt. Bloggerne Marte Frimand-Anda og Sophie Elise har laget en kampanje på sine Nettavisen-blogger for Norsk Folkehjelp, for å fremme viktigheten av førstehjelp. Foto: Ko&Co/Iver Schrøder og  sophieelise.blogg.no
VAR STUNT: Bildet og blogginnlegget til Sophie Elise vakte sterke reaksjoner. Det hele var et stunt. Bloggerne Marte Frimand-Anda og Sophie Elise har laget en kampanje på sine Nettavisen-blogger for Norsk Folkehjelp, for å fremme viktigheten av førstehjelp. Foto: Ko&Co/Iver Schrøder og sophieelise.blogg.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag ettermiddag la blogger Sophie Elise Isachsen (20) ut et blogginnlegg hvor hun tok selfie foran en mann som angivelig hadde fått hjertestans foran henne på gata. Noen timer seinere skrev hun et innlegg om at det hele var en kampanje i regi av Norsk Folkehjelp.

Det første innlegget var imidlertid ikke merket som reklame, og opplyste ikke at bloggeren hadde fått betalt 30 000 kroner for å være med på kampanjen.

Norsk folkehjelp sa i går til Dagbladet at Sophie Elise bare hadde fått betalt for det andre innlegget, ikke «lureinnlegget».  - Hvordan man velger å betale et samarbeidsforhold, hver gang eller til slutt, har ingenting å si. Det er ingen unnskyldning å bare betale for det siste innlegget i en kampanje, generelt sett. Man kommer ikke unna noen regler av den grunn, sier leder i Forbrukerombudet Gry Nergård til Dagbladet.

- Var forhåndsgodkjent Foreldrebloggeren Marte Frimand-Anda, «Casakaos», skulle også være med på kampanjen. Hun sier Nettavisen på forhånd opplyste om at Forbrukerombudet hadde forhåndsgodkjent kampanjen, og at det første innlegget ikke skulle merkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer