Norsk Folkehjelp betalte Sophie Elise (20) 30 000 kroner for «lurekampanje»

Bloggeren tok mindre betalt enn vanlig, sier Norsk Folkehjelp.

VAR STUNT: Bildet og blogginnlegget til Sophie Elise vakte sterke reaksjoner. Det hele var et stunt. Foto: sophieelise.blogg.no
VAR STUNT: Bildet og blogginnlegget til Sophie Elise vakte sterke reaksjoner. Det hele var et stunt. Foto: sophieelise.blogg.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag ettermiddag skapte blogger Sophie Elise Isachsen (20) furore på sosiale medier da hun postet et blogginnlegg hvor hun tok selfie foran en mann som angivelig hadde fått hjertestans foran henne på gata. I samme innlegg tok hun til orde for at førstehjelp var «oppskrytt», og fortalte at hun hadde unnlatt å hjelpe mannen fordi hun var redd fordi det ikke var noen vits uansett.

Noen timer senere skrev bloggeren et nytt innlegg - hvor hun avslørte at den første posten var en del av en kampanje i regi av Norsk Folkehjelp for å sette førstehjelp på dagsordenen.

30.000 kroner Til Dagbladet opplyser Norsk Folkehjelp at bloggeren fikk betalt 30.000 kroner for å være med på kampanjen.

- Det er såvidt jeg har forstått lavere enn det hun vanligvis ville tatt for et innlegg, så her er det nok en stor frivillig-innsats-rabatt innbakt i prisen. Det er bare det siste innlegget til Isachsen som er blitt betalt, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Sofie Pettersen i Norsk Folkehjelp til Dagbladet.

Hun sier 20-åringen har skrevet begge blogginnleggene som ble postet lørdag i samarbeid med Norsk Folkehjelp - og at hun har deltatt på førstehjelpskurs i regi av organisasjonen i forbindelse med kampanjen.

De understreker også at hun bare fikk betalt for det andre innlegget.

Utradisjonell
Norsk Folkehjelp sier det hele tiden var planen at innlegget skulle vekke oppsikt. De innrømmer at kampanjen er «utradisjonell».
 
- Planen var at folk skulle reagere kraftig på hennes første innlegg, og at det skulle få mye oppmerksomhet, noe som ville gjøre at spredningen ble enda større av innlegg nummer to. Det ville ikke hatt like stor effekt hvis hun bare hadde skrevet en bloggpost om at hun hadde vært på førstehjelpskurs, sier Pettersen.  

- Enkelte har jo ikke skjønt ironien. Hva om de ikke får med seg innlegg nummer to?

- Det regner vi det som veldig sannsynlig at de gjør, sier Pettersen, som viser til at mange av bloggens lesere er faste følgere i ung alder, som sjekker bloggen daglig.

Dagbladet har ikke lyktes i å få kontakt med Isachsen lørdag kveld, men snakket med henne flere ganger før hun avslørte hemmeligheten bak det første innlegget lørdag kveld. Da ønsket hun ikke å si noe om saken.