Norsk Folkehjelp med døgnkontinuerlig beredskap.

Og Kystverket advarer mot drivgods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norsk Folkehjelp Veggli og Rollag har i samarbeid med Heimevernet opprettet en døgnkontinuerlig beredskap for å sikre liv og helse i tettstedet Rollag i Numedalen.

Tettstedet er hardt rammet av flommen og vannstanden er langt over normalen. Flomtoppen er ifølge NVE først ventet i morgentimene torsdag, heter det i en pressemelding fra Norsk folkehjelp.

- Vi har mannskaper som til en hver tid er klare til å rykke ut dersom behovet melder seg, sier sanitetsleder Svein Bekkjorden i Norsk Folkehjelp Veggli og Rollag. Så langt har ikke arbeidet hatt noen dramatisk karakter, men vi er forberedt på situasjoner der noen har behov umiddelbar bistand, fortsetter han.

Økt beredskap

Også andre lag i Norsk Folkehjelp har økt beredskapen.

-Vi registrerer at NVE har sendt ut flomvarsel også for andre deler av Østlandet og har derfor bedt mannskaper i deler av regionen om å være beredt på å bistå dersom vannstanden øker, sier Erlend Aarsæther, nasjonal beredskapsansvarlig for Norsk Folkehjelp Sanitet.

-Vi håper at vannmassene ikke vil føre til ytterligere komplikasjoner, men er beredt på å rykke ut dersom situasjonen krever det, fortsetter han.

Kystverket advarer båtfarende

KONGSBERG: David, som skal delta på paraden under åpningen av årets Jazzfestival på Kongsberg, benyttet anledningen til a ta et bilde av en flomstor Numedalslåg i går. Nå advarer Kystverket mot drivende gjenstander i elva. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
KONGSBERG: David, som skal delta på paraden under åpningen av årets Jazzfestival på Kongsberg, benyttet anledningen til a ta et bilde av en flomstor Numedalslåg i går. Nå advarer Kystverket mot drivende gjenstander i elva. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Kystverket advarer nå båtfarende i Numedalslågen mot drivende gjenstander som flommen fører med seg, skriver NTB.

Kystverket oppfordrer alle båtfarende i de verste flomområdene til å vise varsomhet. Ifølge Kystverket kan gjenstander som flytebrygger og tømmerstokker i forskjellige størrelser representere en fare for skipsfarten og spesielt fritidsbåter.

Drivgodset blir spredt ut i Larviksfjorden fra Numedalslågens utløp og videre sørvestover med kyststrømmen.

Kystverket opplyser at de har sendt ut navigasjonsvarsel til skipstrafikken på maritim VHF.

I FULL BEREDSKAP: Erlend Aarsæther, nasjonal beredskapsansvarlig for Norsk Folkehjelp Sanitet, opplyser at Norsk Folkehjelp er beredt til å rykke ut.
ØYGARDSGREND: Slik ser det ut ved Tunhovddammen i Øygardsgrend i Numedalen, der Numedalslågen har utspring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer