Norsk Folkehjelp med døgnkontinuerlig beredskap.

Og Kystverket advarer mot drivgods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norsk Folkehjelp Veggli og Rollag har i samarbeid med Heimevernet opprettet en døgnkontinuerlig beredskap for å sikre liv og helse i tettstedet Rollag i Numedalen.

Tettstedet er hardt rammet av flommen og vannstanden er langt over normalen. Flomtoppen er ifølge NVE først ventet i morgentimene torsdag, heter det i en pressemelding fra Norsk folkehjelp.

- Vi har mannskaper som til en hver tid er klare til å rykke ut dersom behovet melder seg, sier sanitetsleder Svein Bekkjorden i Norsk Folkehjelp Veggli og Rollag. Så langt har ikke arbeidet hatt noen dramatisk karakter, men vi er forberedt på situasjoner der noen har behov umiddelbar bistand, fortsetter han.

Økt beredskap

Også andre lag i Norsk Folkehjelp har økt beredskapen.

-Vi registrerer at NVE har sendt ut flomvarsel også for andre deler av Østlandet og har derfor bedt mannskaper i deler av regionen om å være beredt på å bistå dersom vannstanden øker, sier Erlend Aarsæther, nasjonal beredskapsansvarlig for Norsk Folkehjelp Sanitet.

-Vi håper at vannmassene ikke vil føre til ytterligere komplikasjoner, men er beredt på å rykke ut dersom situasjonen krever det, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer