Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk Folkehjelp-medarbeider forsvunnet i Irak

Savnet siden mandag.

SAVNET: Soran Q. Saeed Coste har vært sporløst forsvunnet siden mandag. Foto: Norsk Folkehjelp
SAVNET: Soran Q. Saeed Coste har vært sporløst forsvunnet siden mandag. Foto: Norsk Folkehjelp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

 Soran Q. Saeed Coste, som arbeider for Norsk Folkehjelp i den kurdiske regionen nord i Irak, har vært savnet siden mandag. Norsk Folkehjelp er bekymret for hans situasjon og sikkerhet.

 - Det er svært bekymringsfullt at ingen har hørt fra Soran de siste 48 timene. Han er en profilert person i den kurdiske regionen nord i Irak, og vi frykter nå for hans sikkerhet, sier kommunikasjonssjef Tor-Henrik Andersen i Norsk Folkehjelp.

 Soran Coste har vært engasjert i politisk arbeid og i kampen mot korrupsjon og for kvinners rettigheter i de kurdiske områdene i Nord-Irak. Hans politiske engasjement for utsatte grupper førte til at han i juli i år fikk leiligheten sin rasert og mottok drapstrusler, skriver Norsk Folkehjelp i sin pressemelding onsdag ettermiddag.

 - Vi vil ikke spekulere om hva som kan ha skjedd. Det viktigste for oss nå er å komme i kontakt med ham og bidra til at han kommer trygt hjem, sier kommunikasjonssjef Andersen.

 Soran Coste har ansvaret for Norsk Folkehjelps programmer for menneskerettigheter og demokratisering i regionen.

Coste og kona har opplevd trakassering i flere år, og i fjor flyktet kona og datteren i eksil i Tyskland.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling