Norsk Folkehjelps sykehus bombet

Et sykehus Norsk Folkehjelp driver i byen Yei i Sør-Sudan ble søndag bombet av fly fra regimet i Khartoum, melder Norsk Folkehjelp. En person ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person ble drept og 21 ble skadet under angrepet søndag. En av de skadde er en lokal sykepleier ansatt i Norsk Folkehjelp. Ingen nordmenn kom til skade.

Bombene traff sykehuset, ødela en operasjonssal, sykehusets poliklinikk og en sovesal. I tillegg ble Norsk Folkehjelps leir truffet og en lastebil ødelagt.

Khartoum-regjeringen har tidligere gitt FN-organisasjonen Verdens matvareprogram og hjelpeoperasjonen Operation Lifeline Sudan tillatelse til å bruke flyplassen i Yei til å lande med hjelpeforsyninger. Den samme flyplassen blir nå bombet av regimet.

- Dette viser med all tydelighet at regimet i Khartoum driver med ren terrorbombing for å spre frykt blant befolkningen og alle de som arbeider i Sør-Sudan, sier Ivar Christiansen, informasjonssjef i Norsk Folkehjelp.

I Yei er det frykt for nye angrep. Et Antonov bombefly fra Khartoum-regimet fløy tidlig mandag over byen. Bombeangrepet søndag var femte gang i år at sykehuset i Yei ble angrepet.

(NTB)