Norsk forlag ødelegger hele opplaget av bok med religionskritisk innhold

Den norske kunstneren Thomas Knarvik må til Danmark for å få gitt ut bok med religionskritiske karikaturer.

MÅ TIL DANMARK: Kunstner Thomas Knarvik må til Danmark for å få gitt ut bok med karikaturer. FOTO: MARTE CHRISTENSEN
MÅ TIL DANMARK: Kunstner Thomas Knarvik må til Danmark for å få gitt ut bok med karikaturer. FOTO: MARTE CHRISTENSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske kunstneren Thomas Knarvik må til Danmark for å få gitt ut boka «InHisName» med religionskritiske karikaturer. Det norske forlaget har trukket seg og skal nå ødelegge hele det ferdig trykte opplaget av boka.

- «InHisName» av Thomas Knarvik vil likevel ikke bli ferdigstilt, prosjektet tilbakeføres til forfatteren, skriver forlaget SpreDet på sine nettsider.

- Dårlige kår for ytringsfriheten Sjefredaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisa Dagen, sier til NRK at han mener dette viser at ytringsfriheten har dårlige kår i Norge.

- I symbolkraft så er dette er noe av det sterkeste jeg har hørt de siste ti åra. At et bokopplag skal brennes viser virkelig at det står dårlig til, sier redaktøren.

Til sammen 2.500 eksemplarer av boka skal ødelegges. Nå blir boka i stedet gitt ut i Danmark.

I sympati for Charlie Hebdo Til den danske avisa Information, sier Knarvik at han har tegnet i sympati med Charlie Hebdo og i beundring for deres respektløse stil.

- Men det viktigste for meg er å vise og latterliggjøre hvordan religiøs autoritet er et instrument for å begå de mest vanvittige overgrep på mennesker, sier Knarvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer