Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk forlag ødelegger hele opplaget av bok med religionskritisk innhold

Den norske kunstneren Thomas Knarvik må til Danmark for å få gitt ut bok med religionskritiske karikaturer.

MÅ TIL DANMARK: Kunstner Thomas Knarvik må til Danmark for å få gitt ut bok med karikaturer. FOTO: MARTE CHRISTENSEN
MÅ TIL DANMARK: Kunstner Thomas Knarvik må til Danmark for å få gitt ut bok med karikaturer. FOTO: MARTE CHRISTENSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske kunstneren Thomas Knarvik må til Danmark for å få gitt ut boka «InHisName» med religionskritiske karikaturer. Det norske forlaget har trukket seg og skal nå ødelegge hele det ferdig trykte opplaget av boka.

- «InHisName» av Thomas Knarvik vil likevel ikke bli ferdigstilt, prosjektet tilbakeføres til forfatteren, skriver forlaget SpreDet på sine nettsider.

- Dårlige kår for ytringsfriheten Sjefredaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisa Dagen, sier til NRK at han mener dette viser at ytringsfriheten har dårlige kår i Norge.

- I symbolkraft så er dette er noe av det sterkeste jeg har hørt de siste ti åra. At et bokopplag skal brennes viser virkelig at det står dårlig til, sier redaktøren.

Til sammen 2.500 eksemplarer av boka skal ødelegges. Nå blir boka i stedet gitt ut i Danmark.

I sympati for Charlie Hebdo Til den danske avisa Information, sier Knarvik at han har tegnet i sympati med Charlie Hebdo og i beundring for deres respektløse stil.

- Men det viktigste for meg er å vise og latterliggjøre hvordan religiøs autoritet er et instrument for å begå de mest vanvittige overgrep på mennesker, sier Knarvik.

Knarvik viser også til en annen Charlie som et av sine forbilder.

- Jeg prøver å gjøre det som Chaplin gjorde i «Diktatoren», å banalisere den absolutte autoritet, sier han.

- I en situasjon der Saudi-Arabia leder FNs menneskerettighetsråd, får menneskerettighetene bruk for nye forsvarere, sier kunstneren.

Thomas Knarvik er utdannet på Oslo Kunstakademi og i Firenze.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling