SONER I BOLIVIA: Nå får trolig kokaindømte Madeleine Rodriguez norsk hjelp. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SONER I BOLIVIA: Nå får trolig kokaindømte Madeleine Rodriguez norsk hjelp. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Norsk forretningsmann vil hjelpe Bolivia-Madeleine

En straffedømt, norsk forretningmann vil hyre inn advokat for å hjelpe den kokaindømte kvinnen i Bolivia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forretningsmannen er selv dømt til betinget fengsel i en sak i Øst-Europa, og har sittet flere måneder i varetekt i utlandet under svært krevende forhold.

Han sier han derfor kjenner seg igjen i Madeleines situasjon.

Forretningsmannen sier til Dagbladet at han vil engasjere en norsk advokat som skal bistå Madeleine Rodriguez i Norge, og at han så også engasjere en boliviansk advokat.

Vanskelig tid Rodriguez fødte nylig en datter i Cochabamba. Datteren er alvorlig syk, og ligger på et sykehus som ikke Rodriguez har råd til å betale. Selv soner moren sin dom på ti års fengsel for forsøk på kokainsmugling, og får ikke lov til å besøke datteren.

- Det er vanskelig å tenke på framtida. Jeg går gjennom en veldig vanskelig periode. Barnet mitt ligger på intensivavdelingen og jeg vet ikke når jeg kan reise tilbake til Norge, sa Rodriguez (25) til Dagbladet 23. november.

Forretningsmannen oppgir å være beredt til å dekke sykehus- og advokatutgifter.

Tar kostnadene - Jeg tar alle kostnader rundt dette, skriver forretningsmannen i en e-post til Dagbladet.

- Når denne lille stakkaren er ute fra sykehuset må vi sette i system et opplegg slik at man har penger til det denne lille norske borgeren trenger, skriver han.
 
Forretningsmannen mener Madeleines nyfødte datter faller mellom alle stoler, og betegner saken som en tragedie og en stor skam for «Velferds-Norge».

- Jeg bryr meg ikke om hvem som har gjort hva i saken, men mener saken har endt tragisk. Derfor vil jeg hjelpe så godt jeg kan, skriver forretningsmannen i en e-post.

Svarteper Av de kokaintatte norske jentene i Bolivia, er det Madeleine som sitter igjen med svarteper.

Stina Brendemo Hagen er vel hjemme i Norge, etter at milliardær Kjetil Holta og magasinredaktør Magnus S. Rønningen diskuterte flukten hennes i fjor, og privatetterforsker Martin Waage og ABP World Group ble hyret inn for å frakte henne hjem.

Flukten ble reportasje i mannebladet Alfa og dokumentarfilm på TV Norge. Den tredje norske kvinnen som ble pågrepet i Bolivia rømte med nytt pass, og ble tiltalt - og frikjent - i Norge.