Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk forsker i sikkerhet etter angrepet i Kabul

Assisterende direktør på Chr-Michelsens institutt i Bergen, Arne Strand, blir tatt hånd om av helsepersonell etter søndagens angrep på et hotell i Kabul.

I SIKKERHET: Den norske forskeren, Arne Strand, er brakt i sikkerhet etter angrepet på Hotel Intercontinental i Kabul. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Rahmat Gul / Chr-Michelsens Institutt
I SIKKERHET: Den norske forskeren, Arne Strand, er brakt i sikkerhet etter angrepet på Hotel Intercontinental i Kabul. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Rahmat Gul / Chr-Michelsens Institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet / NTB): CMI-instituttet bekrefter i en pressemelding at Arne Strand var på hotellet.

- Han er brakt i sikkerhet. Han blir tatt godt hånd om av helsepersonell, og det jobbes for å få oversikt over hans helsesituasjon og få ham hjem til Norge så fort som mulig. Vi er i løpende kontakt både med medisinsk personell og med den norske ambassaden i Kabul for å sikre at han blir ivaretatt på best mulig måte, står det i pressemeldingen.

Kommunikasjonsleder ved instituttet, Ingvild Hestad, vil foreløpig ikke si noe mer om Strands situasjon eller om han er skadd i angrepet:

- Han er i gode hender, og blir godt ivaretatt. Vi jobber med å få oversikt over helsesituasjonen hans, sier Hestad i en kommentar til Dagbladet.

- Vi har forsøkt i hele dag å få klarhet i den medisinske tilstanden, men har enda ikke fått det. Ingenting i informasjonen vi sitter på nå, tilsier at han er kritisk skadd, sier CMI-direktør Ottar Mæstad til TV 2. ​

– Strand fikk tidlig kontakt med ambassaden, som gjorde en stor innsats for å få han ut på natten. Jeg fikk tekstmeldinger av Strand mens angrepet pågikk, forteller Mæstad.

Arne Strand er en av Norges fremste Afghanistan-eksperter og reiser jevnlig til det krigsherjede landet. Han var søndag på en rutinemessig reise i forbindelse med sitt arbeid ved Chr. Michelsens institutt (CMI).

Ifølge instituttet blir det alltid tatt strenge forholdsregler foran hver enkelt reise til høyrisikoområder, som Afghanistan er, og Strand har under reisen holdt seg i løpende kontakt både med ambassaden og med CMI.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!