Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk fotograf savnet på Cuba

Aftenpostens fotograf Rolf M. Aagaard er meldt savnet etter en stipendreise på Cuba. Redaktørene Kjell Harberg og Per Egil Hegge i Aftenposten reiste i morges til Cuba for å bistå i letingen etter den 54 år gamle fotografen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den erfarne Aftenposten-fotografen ble i helgen meldt savnet etter at han ikke kom hjem fra en tre uker lang stipendreise på Cuba. Aagaard skulle reist fra Havana torsdag, med mellomlanding i Paris fredag. Men billettene er ikke brukt.

Etterlyst

I helgen meldte familien ham savnet, og Kripos har sendt ut en etterlysning via Interpol.

I går kveld ble det sendt ut etterlysning etter Aagaard på Cuba, etter at det norske konsulatet kontaktet det cubanske utenriksdepartementet.

Harberg og Hegge vil ikke spekulere i hva som kan ha skjedd med fotografen.

- Vi skal blant annet oppsøke personer han har besøkt, for å forsøke å finne ut hva som kan ha skjedd med ham, sier Harberg.

Bekymret

Ifølge redaktøren har det aldri tidligere hendt noe lignende med Aagaard.

- Han har reist mye, men vi har aldri før opplevd at han har blitt borte på denne måten. Noe må ha skjedd, og vi håper vi klarer å finne ut hva, sier han.

Harberg og Hegge kommer fram til Cuba ved 2-tiden norsk tid natt til tirsdag.

Aagaard ringte hjem like etter at han kom til Cuba 7. januar, men familien har vært bekymret for ham fordi de ikke har hørt noe fra ham siden.

I noen dager bodde han på Hostal Valencia i den gamle bydelen i Havana og rundt 11. januar besøkte han den cubanske kunstneren Carlos Estevez. Det er ikke utelukket at han også kan ha besøkt andre deler av landet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media