BLODIG KONFLIKT: Konflikten mellom FARC-geriljaen og den kolombianske hæren har vart i over 50 år, og mer enn 220 000 mennesker har mistet livet. Bildet over er fra en video som viser kolombianske regjeringssoldater med liket av Elias Tabaco, FARC-geriljaens leder. Bildet er fra juni i år. Foto: AFP PHOTO / COLOMBIAN ARMY
BLODIG KONFLIKT: Konflikten mellom FARC-geriljaen og den kolombianske hæren har vart i over 50 år, og mer enn 220 000 mennesker har mistet livet. Bildet over er fra en video som viser kolombianske regjeringssoldater med liket av Elias Tabaco, FARC-geriljaens leder. Bildet er fra juni i år. Foto: AFP PHOTO / COLOMBIAN ARMYVis mer

Norsk fredsmekler forhandler med FARC-geriljaen: Enighet på tre av fem punkter

- Det at FARC-geriljaen og den colombianske regjering nå er enig om å trappe ned den væpnende konflikten er svært gledelig. Det betyr at en hardt prøvet sivilbefolkning spares for mange lidelser, sier Norges fredsmekler på Cuba, Dag Nylander, til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er en hektisk møteaktivitet i det moderne forhandlingssenteret som ligger i utkanten av Havanna. FARC-geriljaen har nettopp erklært en ensidig våpenhvile, som trer i kraft midnatt 20.desember.

Den colombianske regjering på sin side lover å trappe ned den militære aktiviteten i områder som kontrolleres av FARC-geriljaen i Colombia:

- Men ennå gjenstår det mye hardt arbeid. Partene er så langt enige om tre av fem agendapunkter, men det gjenstår mye før en endelig fredsavtale kan undertegnes, sier UDs spesialutsending Dag Nylander.

De sivile lider

Den blodige borgerkrigen mellom FARC-geriljaen og landets militære har rast i over 50 år. I kjølvannet av konflikten har over 220 000 mennesker måtte bøte med livet, de aller fleste uskyldige sivile.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn