Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk fregatt bordet piratskip i Adenbukta

Fant våpen, leidere og entringsutstyr om bord.

GREP IN: 
To RIB (Rigid Hull Inflatable Boat) støtter KNM Fridtjof Nansen under oppdraget med å hindre skipskapringene utenfor Somalia. Båtene er bemannet med spesialbåtoperatører, skyttere og marinejegere.
Arkivfoto: SCANPIX
GREP IN: To RIB (Rigid Hull Inflatable Boat) støtter KNM Fridtjof Nansen under oppdraget med å hindre skipskapringene utenfor Somalia. Båtene er bemannet med spesialbåtoperatører, skyttere og marinejegere. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Mannskaper fra den norske fregatten Fridtjof Nansen bordet i morgentimene i dag et mistenkelig skip i Adenbukta og fant våpen, leidere og entringsutstyr om bord.
Sju mistenkte pirater avhøres.

Skipet ble bordet fordi man hadde mistanke om at det forberedte aksjoner mot handelsskip i området, opplyser Forsvarets operative hovedkvarter.

Bordingen skal ha foregått uten problemer.

De sju som var om bord i skipet er nå under avhør.

Oberstløytnant John Espen Lien, seniortalsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter, opplyser til NTB at det ennå ikke er avgjort hva som vil skje videre med de sju.

Mistenkte

- De er til avhør og har fått mat og vann, sier Lien til NTB.

Han understreker at det så langt ikke er avdekket at de har gjort noe galt, men at de er mistenkt for å ha planlagt piratvirksomhet.

Det var marinejegere fra Fridtjof Nansen som rykket ut i små, hurtiggående båter, såkalte rib-er, og bordet det mistenkelige skipet. Bordingen skjedde mellom klokka 9 og 10 norsk tid.

Ifølge VG Nett var det et japansk overvåkingsfly som fattet interesse for skipet ved 8-tiden.

Det skjedde midt i Adenbukta, litt utenfor korridoren til de sivile handelsfartøyene.

Den norske fregatten lå nærmest, rundt en time unna, og ble sendt til stedet

Våpen

- Det var en helhetsvurdering som gjorde at skipet vekket mistanke.

Det lå i nærheten av andre skip, og utstyret som ble observert om bord kunne også tyde på at det var knyttet til piratvirksomhet, sier Lien.

Blant utstyret marinejegerne har beslaglagt er ifølge VG Nett to stiger, et entringstau med krok i enden, skulderavfyrte granater og Kalasjnikov automatgeværer.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling