Norsk fregatt ledet Nato-jakt

Den norske fregatten KNM «Otto Sverdrup» var i Nato-styrken som besvarte russernes oppsiktsvekkende tilstedeværelse i Nordsjøen.

LEDET NATO-STYRKE: KNM «Otto Sverdrup» ledet styrken som svarte på den russiske tilstedeværelsen i Nordsjøen. Her utenfor Trøndelagskysten under nato-øvelsen «Trident Juncture» i 2018.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
LEDET NATO-STYRKE: KNM «Otto Sverdrup» ledet styrken som svarte på den russiske tilstedeværelsen i Nordsjøen. Her utenfor Trøndelagskysten under nato-øvelsen «Trident Juncture» i 2018. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det slått alarm etter at sju russiske krigsskip hadde hatt uvanlig høy aktivitet i Den engelske kanal og Nordsjøen. Det opplyste Storbritannias marine i en pressemelding.

Et av de britiske skipene har i over ei uke skygget de russiske fartøyene i Den engelske kanal, ble det opplyst om.

Nato-svaret på tilstedeværelsen til skipene inkluderte også en norsk fregatt, skriver NRK. Styrken ble ledet av den norske fregatten KMS «Otto Sverdrup», og besto av ni britiske fartøy fra Royal Navy, en dansk fregatt og et tysk forsyningsskip.

- Helt nødvendig

Statskanalen skriver at de russiske krigsskipene tidvis var svært nær Nato-styrken som overvåket dem.

Flaggkommandør og leder av Natos stående maritime styrke i området, Yngve Skoglund, er om bord på KNM «Otto Sverdrup». Han sier til NRK at russerne oppholdt seg innenfor et lite, men svært trafikkert område.

- Det var helt nødvendig for oss å gå inn i området der de russiske skipene oppholdt seg. Det russiske militære nærværet økte betydelig i løpet av kort tid, og det er uvanlig, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer