Norsk gissel: - Vekket av geværkolbe

-Jeg tok tidlig kveld søndag, lå og sov da noen dundret på døra med en geværkolbe, sier nordmannen Atle Flo, som var blant gislene på Bosphorus-hotellet i Istanbul natt til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han åpnet ikke hotelldøra i første omgang, men da aksjonistene kom tilbake skjønte han at dette var alvor, og åpnet forsiktig.

- Da var det bare å forlate rommet, og jeg ble geleidet inn i heisen og ned til resepsjonsområdet. Da var klokka en halv time over midnatt, sier Flo.

- Det var en sterk opplevelse å bli tatt som gissel, selv om jeg har vært med på ganske mye opp gjennom årene. Jeg satt og halvveis lå meg gjennom nesten 12 timer nede i lobbyen, sier Flo, som er regionaldirektør for det amerikanske farmasøytiske firmaet Marck, og har ansvaret for deler av det tidligere Sovjetunionen, samt Ungarn.

Han understreker at aksjonistene opptrådte rolig og behersket - helt profesjonelt. Da han kom ned i resepsjonen var om lag 100 personer allerede samlet der.

- Det var ingen skyting og ingen vold mot gislene, sier Flo, som likevel understreker at enkelte små episoder med skriking og roping ikke var til å unngå.

Han forteller at gislene fikk mat og noe drikke gjennom natten, og fikk anledning til å gå på toalettet - «i små og organiserte grupper», som han uttrykker det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer