Norsk gissel på Sinai-halvøya løslatt

- Jeg er uskadd, sier kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske kvinnen og den israelske mannen som har vært bortført på Sinai-halvøya, er løslatt og i god form. Beduinenes krav ble ikke etterkommet.

- Jeg har det bra, vi fikk mat og vann, og jeg er uskadd. Politiet følger meg nå til ambassaden i Kairo, sier den norske kvinnen til den tidligere CNN-journalisten Mohamed Fadel Fahmy.

Klokka 02.50 opplyser Utenriksdepartementet overfor Dagbladet at de jobber med å få bekreftet eller avkreftet opplysningene. 

Løslatt 01.30 Etterforskningsleder Ashraf Mahmoud i Al-Arish politidistrikt i Egypt bekrefter overfor VG at den norske kvinnen er løslatt. Også den israelske statsborgeren som ble tatt sammen med henne, er frigitt.

Ifølge NRK ble den norske kvinnen og den israelske statsborgeren hun var sammen med, løslatt 01.30-tiden norsk tid.

De to løslatte gislene var ved 02.30-tiden natt til tirsdag ankommet politistasjonen i byen Al-Arish.

- Kidnapperne er ikke pågrepet, og kravene deres ble ikke etterkommet, skriver Fahmy på Twitter.

Han avviser tidligere påstander om at norske myndigheter skal ha tilbudt beduinene penger for å løslate gislene.

Krav Beduinene har selv fra første stund krevd at de bortførte den norske kvinnen og den israelske mannen med krav om at to stammemedlemmer må slippes løs fra fengsel i Kairo.

Den 31 år gamle norske kvinnen og den 34 år gamle arabiske israeleren, som delte taxi sammen, ble bortført av seks maskerte væpnede beduiner ved kysten på Sinai-halvøya mellom Taba og Dahab torsdag i forrige uke.

Drosjesjåføren ble ikke bortført.

(NTB/Dagbladet)