Norsk grottedykker: - Det er så bra at jeg nesten får tårer i øynene

Den erfarne norske dykkeren Ronny Arnesen mener også at treneren, som var fanget i grotta sammen med de unge guttene, fortjener masse ros.

REDDET: Etter over to uker ble fotballaget på tolv og deres trener reddet ut av Tham Luang-grotta i Thailand. Alle 13 overlevde den dramatiske redningsaksjonen. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpix
REDDET: Etter over to uker ble fotballaget på tolv og deres trener reddet ut av Tham Luang-grotta i Thailand. Alle 13 overlevde den dramatiske redningsaksjonen. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er bare å gratulere på det alle dypeste. Det er så bra at jeg får nesten tårer i øynene selv.

Det sier norske Ronny Arnesen (58), som har vært grottedykker siden 1983 og er redningsveteran etter 30 år som brannmann, etter at nyheten om at fotballaget som satt fanget i en grotte i Thailand i to uker, alle har blitt hentet ut i live.

Dagbladet snakket også med Arnesen før redningsaksjonen hadde begynt og da kalte han den for «et redningsteknisk mareritt».

- Overgår alt innen grotteredning

At samtlige 12 gutter og deres 25 år gamle trener overlevde den svært dramatiske redningsaksjonen, gjør at den norske veteranen sliter med å finne de rette ordene for å beskrive prestasjonen.

- Dette overgår alt annet som er gjort innen grotteredning, sier Arnesen.

I tillegg til selve redningsaksjonen, som er krevende nok i seg selv, peker Arnesen på den voldsomme oppmerksomheten rundt aksjonen.

- Hele verden følger med her, og det gjør noe med deg. Det ser vi innen idrett. Når det er OL så gjør folk feil de ellers aldri gjør, sier Arnesen.

- Så da er dette en vel så stor mental prestasjon?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer