Norsk guideelev voldtatt i Spania - saken politianmeldt

Skolens eier sier at politiet nå venter på DNA-analyser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 20 år gammel norsk kvinne skal ha blitt voldtatt i en spansk ferieby melder den danske avisa Ekstra Bladet.

Voldtekten skal ha skjedd natt til søndag. 20-åringen var elev ved en guideskole i den spanske byen, og hun var sammen med flere andre elever ved skolen kvelden før hendelsen. Hun ble sist sett her klokka 3.30 på natta.

Først ni timer senere dukket hun opp på hotellet. Hun var da omtåket og husket svært lite av natten.

- Sa nei Skolens danske eier sier til Dagbladet at skolens representanter på stedet insisterte på at hun skulle politianmelde saken, etter å ha fått en sterk mistanke om at hun var voldtatt.

Han forteller at det skolen frykter er en voldtekt skjedde etter at den norske jenta hadde forlatt baren hvor hun var sammen med andre elever på skolen. Etter det husker hun svært lite, før hun på morgenen dukket opp på hotellet.

Jenta og lederne ved skolen frykter at noen kan ha hatt noe i drinken hennes, og at hun har blitt dopet ned.

Psykolog-samtale - Hun har sagt til skolens direktør at hun kan huske at hun sa «nei». Derfor sa vi til henne at «du har sagt nei og vet at det har skjedd noe med kroppen din. Da heter det voldtekt, og det skal du anmelde», forteller eieren av skolen. 

Han forteller at den norske jenta nå er på hotellet, sammen med de andre elevene, og at hun har det bra etter forholdene. Ifølge en av lederne ved skolen skal jenta i kveld ha en samtale med psykolog.

Ifølge eieren av skolen venter politiet nå på DNA-svar fra sykehuset, som tok prøver av jenta da hun igjen dukket opp.

Vil fullføre - Politiet er på saken, og akkurat nå venter man på prøver fra hospitalet, hvor de blir analysert, forteller han.

Han forteller at jenta er fast bestemt på å fortsette den 35 dager lange utdannelsen.

- Vi passer meget godt på henne, og hun er bestemt på at hun ikke vil hjem. Hun vil gjennomføre, sier han til Dagbladet. Han forteller at hun også vil få tilbud om å snakke med spesialister som har erfaring med å ta seg av voldtektsofre.

Saken er anmeldt til politiet etter oppfordring fra skolen. 20-åringen husker ikke hvor voldtekten skal ha skjedd.

Dagbladet har vært i kontakt med politiet den spanske byen, men de vil ikke gi noen opplysninger i saken

- Vi er kun kjent med saken gjennom media, men er rede til å bistå ved behov, sier pressetalskvinne Kristin Enstad i Utenriksdepartementet til Dagbladet.