Norsk gutt (10) påkjørt og drept av ambulanse

En norsk gutt døde momentant da han i går kveld ble påkjørt av en tysk ambulanse i utrykning.

- SKULLE HENTE BALL: Den norske gutten skal ha blitt påkjørt da han løp ut i bilveien for å hente ballen sin. Foto: RICHARD RÄDLER / DPA
- SKULLE HENTE BALL: Den norske gutten skal ha blitt påkjørt da han løp ut i bilveien for å hente ballen sin. Foto: RICHARD RÄDLER / DPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Ulykken fant sted i den bayerske småbyen Hergensweiler klokka 21.50 lørdag kveld. Gutten hadde sammen med faren sin og to eldre søsken på henholdsvis 12 og 16 år vært på campingferie i Italia.

Faren (50) og de tre barna hadde akkurat krysset den sveitsiske grensen og stoppet bobilen for å holde en rast i den lille byen ved Bodensee. 10-åringen lekte på parkeringsplassen med en ball, som plutselig forsvant over gjerdet. Da han løp for å hente den, kom han direkte ut i veien foran en ambulanse i utrykning, skriver storavisa Bild.

Sykebilen fra et privat ambulanseselskap ble kjørt av en 26 år gammel sjåfør, som etterpå skal ha forklart politiet at hun ikke hadde en sjanse til å unngå sammenstøtet. Hun måtte etterpå tas under krisepsykiatrisk behandling.

Vakthavende på politistasjonen i Lindau i Allgäu bekrefter overfor Dagbladet at gutten omkom momentant.

- Den forferdelige ulykken har gjort et dypt inntrykk her i byen. Alle som kunne, har stilt opp for - om mulig - å bidra. De etterlatte ble umiddelbart tatt vare på at folk fra et Røde Kors-kriseteam. Familien har bestemt seg for å bli her til de i morgen kjører videre i retning Norge, opplyser vakthavende politimann.

Familien kommer fra en by på Østlandet.

STORE SKADER: Ambulansen som traff den norske gutten, har store skader i fronten. Foto: RICHARD RÄDLER / DPA
STORE SKADER: Ambulansen som traff den norske gutten, har store skader i fronten. Foto: RICHARD RÄDLER / DPA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer