Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk gutt (6) måtte evakueres fra danskebåten

Hentet med helikopter utenfor svenskekysten. Hadde falsk krupp.

MÅTTE HENTES: En norsk gutt (6) ble svært syk og måtte hentes med helikopter fra DFDS SEAWAYS´Pearl of Scandinavia utenfor sydkysten av Sverige i går.
 
Foto: JACOB LANGVAD NILSSON / SCANPIX NORDFOTO
MÅTTE HENTES: En norsk gutt (6) ble svært syk og måtte hentes med helikopter fra DFDS SEAWAYS´Pearl of Scandinavia utenfor sydkysten av Sverige i går. Foto: JACOB LANGVAD NILSSON / SCANPIX NORDFOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En seks år gammel norsk gutt med høy feber og pustevansker ble evakuert sent i går kveld fra ferga Pearl of Scandinavia, skriver svenske gt.se.

- Det er ikke svineinfluensa, men falsk krupp. Gutten vil bli skrevet ut i dag, sier pressetalsmann ved Sahlgrenska Universitetssjukhuset Göran Samuelsson til Dagbladet.

Ferga befant seg utenfor den svenske sydkysten og var på vei til København. Alarmen gikk ved 21-tida i går kveld. Den norske seksåringen, som var på tur sammen med foreldrene sine, ble svært syk på reisen.

Da ferga befant seg ute på Skagerak, var gutten i så dårlig forfatning at man sendte ut internasjonalt nødvarsel. Pearl of Scandinavia var da utenfor Skärhamn.

- Gutten hadde høy feber og hadde tungt for å puste, sier redningsleder Björn Wrandel ved Sjöräddingscentralen til gt.se.

Det svenske redningshelikopteret Lifeguard 901 fra Gøteborg sto for evakueringen av gutten. Ferga senket landingsplattformen og gutten ble vinsjet opp med hjelp av en svensk kystvaktbåt.

- Fartøyet gjorde 20 knop, så helikopteret måtte holde samme fart, sier Wrandel.

Seksåringen ble brakt til Östra sjukhuset i Gøteborg for undersøkelse og behandling.

- Vi kan begrefte at en seks år gammel gutt ble evakuert i går kveld, sier daglig leder Vivian Sivertsen i DFDS Seaways Norge til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media