Norsk helikopter beskutt i Nigeria

Base med tre nordmenn havnet midt i oljekrigen i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den voldelige konflikten om rettighetene til olje i Nigeria havnet flere nordmenn midt i begivenhetenes sentrum 24. januar i år, skriver NorWatch i dag.

Ni drept

Åtte politimenn og en sivilt ansatt ble drept da væpnede menn stormet basen til det italienske oljeselskapet ENI-Agip i Port Harcourt. De var blant annet ute etter penger, og fikk med seg titusenvis av dollar.

Nå er det også blitt kjent at ansatte i Heli-One Norway var i umiddelbar nærhet til skuddvekslingene.

- Rundt 20 personer med våpen kom fra sjøen i båter og stormet området der vi har vår base i Port Harcourt. Vi hadde da tre helikoptre stående på bakken som ble beskutt, og ett av helikoptrene fikk skader, forteller logistikkdirektør Leif Egil Thorkildsen i Heli-One Norway til Dagbladet.no.

Ifølge ham satt de tre norske ansatte som var til stede i en bygning bare rundt 200 meter unna, og skulle akkurat starte dagens flyoperasjoner da de svært dramatiske hendelsen fant sted.

- Etter det jeg forstår var det ikke direkte fare for livet til de norske mannskapene. Ingen av dem ble skadet, understreker Thorkildsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer