Norsk helikopter har forsvunnet fra radaren over Østersjøen

To personer er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer er savnet etter at et norsk Helitrans-helikopter forsvant fra radaren i Østerjøen i ettermiddag.

En av de som er savnet er en nordmann, den andre er av en annen nasjonalitet, opplyser daglig leder i Helitrans, Marita Bjørnevik til Dagbladet.

Nordmannen er en pilot, som er ansatt i Helitrans AS, den andre har utenlandsk statsborgerskap, og er ikke ansatt i selskapet.

- Helikopteret tok av fra Lübeck klokka 13.45, og forsvant fra den danske radaren et lite kvarter etterpå. Helikopteret var på vei til Halmstad i Sverige, og det var to personer om bord, sier Frode Iversen, redningsleder i Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet.

Helikopteret er sist registrert på radaren over Lübeckbukta. Flyturen skulle ta to timer.

- Akkurat når gjøres det ikke mer fra vår side. Det siste helikoptersøket ble avsluttet mellom 21.30 og 22 i kveld. Det er redningssentralen i Glücksburg som har ansvaret for søket, og vi venter på en oppsummering fra dem før vi vurderer hva vi vil gjøre videre i morgen, sier Iversen.

Vakthavende redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge opplyser til nyhetsbyrået TT at det ikke har blitt observert spor etter drivstoff eller olje i det aktuelle området.

Bjørnevik i Helitrans sier til Dagbladet at de har kontakt med pårørende til den norske personen.

- Vet vet ikke så mye mer enn at helikopteret er savnet nå, sier Bjørnevik.

I en pressemelding skriver Helitrans at det ikke var meldt om dårlig være på den planlagte strekningen da helikoptere skulle fly.

- Ledelsen i Helitrans AS, og ansatte tilknyttet selskapets beredskapsgruppe har i ettermiddag og kveld vært samlet for koordinering a ressurser. Det har vært jobbet tett mot redningssentralene både i Tyskland, Danmark og Sverige, samt Hovedredningssentralen i Norge, skriver Bjørnevik i en pressemelding.

Helikopteret er av typen Eurocopter AS 350, som er et av de mest benyttede helikoptertypen innenlands i Norge.

- Det er et en-motors helikopter som har god løftekapasitet, samtidig som det også er meget egnet til persontransport og har plass til mye baggasje, skriver Helitrans på sine nettsider.

DENNE TYPEN: Det er et helikopter av denne typen som har forsvunnet over Østersjøen. Dette helikopteret har ellers ingen sammenheng med denne saken.  Foto: Helitrans
DENNE TYPEN: Det er et helikopter av denne typen som har forsvunnet over Østersjøen. Dette helikopteret har ellers ingen sammenheng med denne saken. Foto: Helitrans Vis mer