Norsk hifi-eventyr over

Michael Jackson takket selskapet. Nå er Electrocompaniet tvangsoppløst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Electrocompaniets forsterkere har vunnet priser verden over, fått hilsen av Michael Jackson i et av hans platecover. Den vellydende boksen er blitt solgt til lydentusiaster over hele kloden.

Men nå ser det svart ut for norsk gromlyd. Selskapet har tapt flere millioner siden 1999, og har en stor milliongjeld til en produsent som følge av en rettstvist.

Mistet jobben

16. september avsa Nedre Romerike tingrett kjennelse om tvangsoppløsning i boet til Electrocompaniet. Selskapet er tvangsoppløst fordi det mangler statsautorisert revisor og daglig leder. Electrocompaniet har heller ikke levert inn regnskap for i fjor. Fristen gikk ut 1. august.

Etter hva Dagbladet.no kjenner til har boet til Electrocompaniet AS foreløpig mottatt krav på nærmere to millioner kroner fra kunder. Dette kan ifølge bobestyre Jostein Nordbø øke i uken framover.

I tillegg har selskapet etter det Dagbladet.no kjenner til en leverandørgjeld til Kitron Oslo AS på 5,5 millioner kroner. Det skal også betales misligholdsrenter på dette beløpet løpende fra sommeren 2001.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer