Norsk hiphop-kjendis tiltalt i Danmark

Den 24 år gamle norske musikeren som ble pågrepet med skarpladde våpen på Kastrup i forrige måned ble i dag tiltalt i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten i København godtok i et møte i dag påtalemyndighetens begjæring om videre fengsling. Dermed må den 24 år gamle norske hiphop-kjendisen sitte i varetekt i ytterligere to uker.

Risikerer ubetinget

I rettsmøtet i dag forkynte også påtalemyndigheten en tiltale om ulovlig våpenbesittelse på offentlig sted til nordmannen. Ifølge politifullmektig Kirsten Krogh risikerer 24-åringen fire til seks måneder ubetinget fengselstraff. Hun håper saken kan komme opp for retten i løpet av en måneds tid.

24-åringen og en annen jevnaldrende nordmann ble pågrepet på Kastrup luftahavn 31. januar i år. De to var da på vei fra Danmark til Amsterdam i Nederland med SAS-maskin SK553. I bagasjen hadde den nå tiltalte nordmannen en sovepose, og det var inne i denne posen av våpnene var skjult. Tiltalte er medlem av lovende norsk rapgruppe som har fått mye positiv omtale i norsk presse. Han har også opptrådt på flere norske musikkfestivaler.

Kraftig håndvåpen

Ifølge politiet i Danmark hadde 24-åringen en Heckler & Koch 9 mm pistol med 15 skarpe skudd plassert i magasinet. I tillegg hadde han en Browning kaliber 22 pistol, en lyddemper og ytterligere to skarpe skudd plassert i magasinet.

- Tiltalte nekter straffskyld og hevder at han ikke kjenner til hvordan våpnene havnet i bagasjen hans, sier Krogh til Dagbladet.no.

Hun ønsker ikke å kommentere om han har noen forklaring på hvem som kan ha plassert våpnene i bagasjen, om det ikke var han.

24-åringens advokat var ikke tilgjengelig for kommentar da Dagbladet.no tok kontakt i dag.

Tiltaltes kamerat som var med til Danmark er løslatt og tilbake i Norge. Han vil ikke bli straffeforfulgt i saken.

KRAFTIG:Den tyske våpenprodusentens 9 mm pistol har magasin med plass til 15 skudd.