Norsk hjelptil Boyzone-Stephen

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Boyzones Stephen Gateley har vært på hemmelig besøk i Trondheim for å skrive låter sammen med Stargate. Det norske produsentteamet er nå i ferd med å skru seg inn i den internasjonale popeliten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gateley skrev og spilte inn tre låter på tre dager sammen med oss, forteller Tor Erik Hermansen (26), som sammen med Mikkel S. Eriksen (26) og Hallgeir Rustan (32) utgjør Stargate. Låtene er aktuelle for Gateleys soloalbum, som kommer i løpet av vinteren.

Innpass

Samarbeidet med Gateley er bare ett av mange attraktive oppdrag Stargate har fått det siste halvåret. Gjennom sitt London-baserte management Delirious/Blacksmith har de fått innpass på et nivå i musikkbransjen som engelske og amerikanske produsenter vanligvis har monopol på. Simon Fuller, manageren som gjorde Spice Girls til 90-åras popfenomen, er en av eierne.

London - Trondheim

Nylig remixet det Trondheim-baserte produksjonsselskapet den nye singelen til den amerikanske souldronningen Mary J. Blige, «Deep Inside».

Hermansen og co. har også skrevet og produsert to låter med guttebandet Five.

- Dette er selvsagt utrolig morsomt for oss. Noe er i ferd med å skje når artistene kommer flere ganger fra London til Trondheim for å jobbe med oss, sier Hermansen.

Stargate har også jobbet med guttebandet LFO, som akkurat nå er på topp både på Billboards singel- og albumliste. De står også bak den nye singelen til Simon Fullers nye storsatsning S Club 7. I disse dager er den engelske jentegruppa Fierce i studioet i Trondheim.

Multicyde

Hermansen har en fortid som Natt&Dag-redaktør og norsksjef i Warner Music. Eriksen og Rustan har vært produsenter for norske dance-artister, og har blant andre Stella Getz og Hanaumi på samvittigheten. Sammen har de tre produsert Multicydes «Not For The Dough»-hit og Nooras debutalbum.