Norsk hovedvei til Europa sperret

Fire ferjerederier trafikkerer Norge - Jylland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den blokkerte E45 over Limfjorden er mange nordmenns hovedvei sørover i Europa. De fire ferjerederiene som trafikkerer Skagerak til nordspissen av Jylland har årlig over en million passasjerer og flere titusener biler ombord. De fire er Color Line, Stena Line, Kystlink og Fjordline.

Kystlink seiler Langesund - Hirtshals, Stena Line har Oslo - Fredrikshavn, Color Line har Oslo - Fredrikshavn, Larvik - Hirtshals og Kristiansand - Hirtshals, mens Fjordline har fire ukentlige seilinger Bergen - Haugesund - Egersund til Hanstholm.

- Vi alene har 300.000 passasjerer årlig til Hanstholm, men de fleste som skal sørover med bil fra vår danske havn har alternative veier. Bilister som skal sørover fra Fredrikshavn og Hirtshals eller tilbake til dit er ganske låst til E45, sier linjedirektør Jan Petter Eilertsen i Fjordline til Dagbladet.no.

Rederiet har en ferje fra Hanstholm til Norge i ettermiddag, men en time etter brokollapsen ved Limfjorden hadde ikke Fjordlinje fått henvendelser fra passasjerer som har problemer med å rekke fram.

Slike henvendelser hadde heller ikke Color Lines kontor i Kristiansand fått.

Stenas rute fra Fredrikshavn kom til Oslo i morges, og seiler sørover igjen i ettermiddag.