Norsk hurtigrute like ved kraftig skjelv

Skjelvet på 7.4 på Richters skala kan føre til tsunami.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et jordskjelv i Sør-Atlanteren i morges skaper frykt for tsunami, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Jordskjelvet kan ha ført til en tsunami, heter det i en pressemelding fra det finske seismologiske senteret.

Skjelvet fant sted klokken 07.10 norsk tid, og hadde episenter 35 mil sørøst for Bristol Island i Sørishavet. Bristol Island er en del av South Sandwich Islands, som er en øygruppe øst for Argentina.

MS Nordnorge i Antarktis

Omtrent en todagers seiltur fra Argentina befinner den norske hurtigrutebåten MS Nordnorge seg. Skipet har 367 personer ombord, inkludert besetningen.

- Vi er cirka 1000 nautiske mil fra jordskjelvets episenter. Jeg tror ikke vi kommer til å merke noen fare. Men vi vil selvsagt skaffe oss så mye kunnskap om jordskjelvet som mulig, og holde oss oppdatert, sier kaptein Kjell Skjoldvær til Dagbladet.no. 

Kapteinen kan ellers melde om at været er flott der hvor de var.

Kraftig skjelv

HOLDER SEG OPPDATERT: Tidsforskjellen gjorde at mannskapet ombord på MS Nordnorge visste lite om jordskjelvet som målte 7.4 Richters skala. Nå skal de holde seg oppdatert om utviklingen. Foto: OVDS
HOLDER SEG OPPDATERT: Tidsforskjellen gjorde at mannskapet ombord på MS Nordnorge visste lite om jordskjelvet som målte 7.4 Richters skala. Nå skal de holde seg oppdatert om utviklingen. Foto: OVDS Vis mer

Det var det statlige japanske meteorologi-byrået som meldte at skjelvet målte 7,4 på Richters skala.

USAs geologiske målestasjon (USGS) rapporterte at skjelvet målte 7,3 på samme skala, men sier skjelvet skjedde så langt ut i havet at det ikke forventes ødeleggelser eller tap av menneskeliv.

<B>KRAFTIG SKJELV:</B> Det undersjøiske skjelvet har skapt frykt for tsunamibølge.