Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk idyll

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Statsminister Jens Stoltenberg får ikke lov til å sykle til jobben og i går kunne Dagbladet fortelle at statsrådene heller ikke får lov til å reise kollektivt. Istedet tvinges de inn i de svarte bilene med sotet vindu. Det har inntil nylig vært ett av de gode trekkene ved det norske system at våre politikere trygt har kunnet menge seg med «vanlige» mennesker. Einar Gerhardsen vandret fra Tøyen til Akersgata og Kåre Willoch tok trikken. Skulle de til et møte, hadde de selvsagt adgang til bil, men de reiste like gjerne kollektivt. Der traff de sine velgere såvel som sine motstanderes velgere, men like mye signaliserte de at de var sine velgeres tjenere og at det var høyverdig å reise kollektivt eller å gå.

• Kong Olav sa en gang at han hadde fire millioner sikkerhetsvakter. Den norske idyll hadde så mange postive sider at det skal gode argumenter til for å avvikle den. Vi tror politiet er restriktive for å sikre seg mot kritikk. Ensidig politivurdering gir derfor et for snevert perspektiv når politikeres bevegelsesfrihet vurderes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media