Norsk-indisk filmstjerne al-Qaida- mistenkt

En norsk-indisk Bollywood-stjerne har den siste måneden sittet fengslet i Portugal, mistenkt for samarbeid med al-Qaida. Nå er også broren hennes i Drammen innkalt til politiavhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vet ikke hvorfor jeg skal inn til avhør, men det er klart jeg blir skremt og redd. Jeg har i hvert fall ikke gjort noe, sier den 29 år gamle broren til den al-Qaida-mistenkte kvinnen. Både han og søsteren er oppvokst i Drammen, han bor der ennå.

Politiet i Drammen vil ikke kommentere hvorfor broren er kalt inn til avhør.

I en måned har mannens 28 år gamle søster sittet fengslet i Portugal, etter at hun og ektemannen ble pågrepet med falske reisedokumenter.

Varslet FBI

Kvinnens ektemann, 41 år gamle Abu Salem, er ettersøkt gjennom Interpol i forbindelse med en eksplosjon i Mumbai i India i 1993, der 300 mennesker ble drept.

Jakten på ham og kona ble i år intensivert etter at saudiarabisk etterretning varslet FBI om en eventuell kobling mellom Salem og al-Qaida.

Ifølge den indiske avisa Hindustan Times skal den norsk-indiske kvinnen ha frontet investeringene til Salem i USA. Saudiarabiske etterretningskilder mener at Salem investerte disse pengene i bygningsvirksomhet i New York og Chicago for den fryktede terrororganisasjonen al-Qaida. Disse opplysningene førte til at Salem og hans norsk-indiske kone ble arrestert i en park i Portugals hovedstad Lisboa 18. september i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer