Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk-indisk filmstjerne siktet i India

Kjæreste av terrormistenkt utlevert fra Portugal. Får ikke hjelp fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Drammenskvinnen Monica Bedi (31) er utlevert til India, der hun står anklaget for to tilfeller av passforfalskning.

Sammen med kjæresten, Abu Salem, ble hun arrestert i Portugal i 2002, og dømt til to års fengsel av en portugisisk domstol.

Bedi kom til Norge som ett-åring, men hun meldte utflytting til India 18 år gammel for å gå inn i en karriere som filmstjerne i Bollywood.

Bedi har fremdeles familie bosatt i Drammen.

- Monica er blitt sviktet av alle, sier broren Bobby Bedi. - Hun har bodd i Norge i seksten år, men søkte aldri om statsborgerskap. Nå får hun heller ikke komme tilbake.

Ifølge broren kan Monica Bedi hverken snakke eller skrive indisk. Da hun landet på flyplassen i Mumbai, sto et folkehav klart for å ta dem imot.

- Det er et massivt hat mot de to, sier broren. Monica har ikke noe land å returnere til.

Et medlem av familien planlegger nå å reise til India, og håpet er å få ut Monica på kausjon. Hun sitter nå i avhørsretten i Hyderabad, men det er ennå uklart hva hun får av rettslig hjelp.

UTLEVERT: Monica Bedi (tildekket)følges av politikvinner etter at hun landet i Mumbai i går morges lokal tid. Foto: Scanpix
UTLEVERT: Monica Bedi (tildekket)følges av politikvinner etter at hun landet i Mumbai i går morges lokal tid. Foto: Scanpix Vis mer

- Familien vil finne en advokat til henne. Vi håper å få bevist at Monica aldri har brukt disse passene i India, og at hun dermed er uskyldig, sier broren.

- Dette er en veldig trist sak, sier Anne Kjersti Shaw ved UD til dagbladet.no.

- Problemet er at Monica ikke er norsk. Familien har gjort alt de kunne, men vi kan ikke legge oss opp i andre lands juridiske anliggende.

Det er bare UDI som kan gi norsk statsborgerskap, men familien har flere ganger fått avslag om ny oppholdstillatelse for Monica.

Monica skal ha vært samboer med den terrortiltalte Abu Salem, men angrer ifølge broren nå dypt på forbindelsen.

Salem står siktet for bombeangrepene i Mumbai, som i 1993 tok livet av over 270 mennesker. Samtidig skal han ha stått bak flere drap på fremstående kulturpersonligheter i India.

Passene Bedi skal ha forfalsket ble brukt for å dekke identiteten til de to.

Utleveringen kommer etter at indisk politi i tre år har forsøkt å få de to tilbake for å stilles for indisk rett.

Dagbladet.no følger med mer

PARET: Passfoto av samboerne, tatt i 2002.
SAMBOEREN: Abu Salem, den terrormistenkte kjæresten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling