Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk-indisk skuespiller dømt til fengsel i Portugal

Den norsk-indiske skuespilleren Monica Bedi (28) og hennes terrormistenkte kjæreste Abu Salem (42) ble fredag dømt til fengselsstraffer av en portugisisk domstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen kommer 13 måneder etter at de to ble pågrepet i den portugisiske hovedstaden Lisboa, siktet for dokumentforfalskning, skriver TV 2 Nettavisen.

- Abu Salem ble dømt til fire og et halvt års fengsel, mens Monica Bedi fikk to års fengsel, ifølge parets advokat, Joao Nabais.

Abu Salem, som har vært ettersøkt av Interpol og indisk politi siden 1993, er ifølge nyhetsbyrået AFP dømt for dokumentforfalskning, samt for å ha motsatt seg arrest. Bedi, som har familie bosatt i Drammen, ble dømt for dokumentforfalskning.

De to ble arrestert sammen med en tredje person i september 2002 med falske reisedokumenter på seg.

- Dommen ble anket på stedet. Hun har allerede sittet inne i over ett år, og det har de ikke trukket fra i straffen hun fikk nå. Dette er totalt urettferdig, sier Bedis 30 år gamle bror til TV 2 Nettavisen.

Han har vært i Portugal den siste måneden og har fulgt rettssaken.

Den indiske 42-åringen Abu Salem er mistenkt for å være en av hovedmennene bak en eksplosjon i Bombay i 1993 der 300 mennesker ble drept og over 1.100 såret. Han er også mistenkt for å ha vært involvert i 60 drap.

Indisk-norske Monica Bedi kom til Norge og Drammen som ettåring i 1976, men meldte utflytting til India som 18-åring.

Broren hennes opplyser at Monica har følt det belastende å bli koblet til en mann som folk mener er terrorist.

- Han er ikke den folk tror. Men koblingen har vært fæl for henne, sier broren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!