Norsk industri kutter utslippene markant

Men olje- og gassektoren slipper ut mer og mer.

UTSLIPP: Sarpsborg ble i 2007 kalt en miljøversting med et av landets største utslipp av klimagasser. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
UTSLIPP: Sarpsborg ble i 2007 kalt en miljøversting med et av landets største utslipp av klimagasser. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Audun Rosland, direktør for klimaavdelingen i Klima- og Forskningsdirektoratet (Klif) mener teknologisk utvikling er hovedgrunnen til at utslipperen er betydelig redusert i industrien de siste 20 årene, skriver Dagens Næringsliv.

Siden 1990 har derimot utslippene i Olje -og gassindustrien økt med 78 prosent.

Petroleumsnæringen har betalt for seg i form av avgifter og klimakvoter. Den store nedgangen i industrien mener Rosland likevel stammer fra avtaler som er gjort mellom miljøvernmyndigheter og industrien.

- Det har nok vært klart at det er bedre for dem å gå inn i en avtale som er ambisiøs, enn å bli utsatt for en avgift og kvoteplikt, sier han til avisen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer