Norsk Industri spår skrekk-år: 50-70000 færre oljetilknyttede jobber

Frykter at en av seks i oljetilknyttede jobber må seg om etter noe annet.

UTENFOR POLITISK KONTROLL: - Det er oljeprisen som styrer det hele, og den er langt utenfor deres kontroll, sier Norsk Industris Knut E. Sunde om politikernes mulighet til å redde oljejobber. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UTENFOR POLITISK KONTROLL: - Det er oljeprisen som styrer det hele, og den er langt utenfor deres kontroll, sier Norsk Industris Knut E. Sunde om politikernes mulighet til å redde oljejobber. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri var forberedt, da han i morges hørte nyheten om at oljeserviceselskapet Aker Solutions skal nedbemanne med inntil 500 faste stillinger.

«Nå er vi i gang», tenkte Sunde.

Råttent marked - Vi tror flere bedrifter kommer til å nedbemanne nå, fordi markedet er så råttent som det er, sier Sunde til Dagbladet.

Det dreier seg om store og små bedrifter, med «en fot innen oljeindustrien».

Nedbemanningsforberedelsene har pågått gjennom sommeren, men «som gode arbeidsgivere» har bedriftene ifølge Sunde ikke villet si opp folk i sommerferien.

Ifølge Sunde er de som mister jobbene nå i mange tilfeller kjernepersonell som bedriftene helst ville ha hatt med seg videre, og som de har kvidd seg for å si opp.

50.000-70.000 færre Sunde tror bedrifter over et bredere spekter enn bare olje nå vil rammes: bemanningsselskaper, hoteller og andre som er helt avhengige av oljevirksomheten.

- Denne bransjen, som i utvidet forstand består av 350.000 personer - som er ekstremt mange i et lite land - vil komme til å bli mye mindre, sier Sunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer