Norsk-iraker pågrepet. PST mener han har spredd terrorinformasjon

Ansatt pågrepet i Aker Solutions kontorer.

PÅGREPET: En norsk mann i 40-årene er pågrepet og siktet etter straffelovens terrorparagraf, bekrefter PST. Mannen er ansatt i Aker Solutions og ble pågrepet på arbeidsplassen. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅGREPET: En norsk mann i 40-årene er pågrepet og siktet etter straffelovens terrorparagraf, bekrefter PST. Mannen er ansatt i Aker Solutions og ble pågrepet på arbeidsplassen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann i 40-åra, ansatt i Aker Solutions, ble i ettermiddag pågrepet i selskapets lokaler på Fornebu.

Dagbladet får opplyst at den pågrepede mannen er en norsk-iraker med norsk statsborgerskap.

Politiadvokat Signe Aalling møtte i ettermiddag pressen i PSTs lokaler i Nydalen.

- Han er siktet for overtredelse av paragraf 147c. Dette går på å spre informasjon som er særlig egnet til å begå terrorhandlinger. Jeg kan ikke gå inn på hvilken type informasjon det er snakk om, sier Aaling til TV 2 Nyhetskanalen.

Aaling vil ikke gå inn på bakgrunn for saken, eller om mannen er kjent for PST.

Selskapet varslet politiet - Vi kan bekrefte at en person ble pågrepet av politiet i våre lokaler på Fornebu i dag, sier Bunny Nooryani, kommunikasjonssjef i Aker Solutions, til Dagbladet.

- Foranledningen er at vi gjennom våre kontrollrutiner avdekket at vedkommende har brutt selskapets interne retningslinjer. På grunn av sakens natur, ble politiet varslet.

PST gikk til aksjon rundt klokka 13.00 i ettermiddag, en ransaking var også i gang mandag ettermiddag. Dagbladet får bekreftet at mannen i 40-åra har en ansvarsstilling i Aker Solutions. Han har høyere utdannelse.

Terrorparagraf  - Jeg kan bekrefte at det er pågrepet en person i dag. Han er siktet for straffelovens paragraf 147 c, sier Siv Alsen i PST til VG.

Paragrafen mannen er siktet etter, kan gjelde oppfordring til terror, rekruttering til terror eller opplæring i metoder som kan brukes til terror.

Strafferammen for siktelsen er seks års fengsel, ifølge PST.

Pågripelsen skjer samme dag som en 24 år gammel mann ble tiltalt for terrorplanlegging, etter å ha blitt pågrepet under en større aksjon i Østfold i desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer