Trumps innreiseforbud:

Norsk-iranske Elham Binai har dobbelt statsborgerskap: - Føler meg rasediskriminert

36 prosent av norske innvandrere har dobbelt statsborgerskap. 

FORBUD: Norsk-iranske Elham Binai forteller hun har venner og familie i USA, opprinnelig fra Iran, som ikke tør å reise ut av landet på grunn av Donald Trumps innreiseforbud mot sju land. Foto: Privat / Reuters - NTB Scanpix
FORBUD: Norsk-iranske Elham Binai forteller hun har venner og familie i USA, opprinnelig fra Iran, som ikke tør å reise ut av landet på grunn av Donald Trumps innreiseforbud mot sju land. Foto: Privat / Reuters - NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Donald Trumps innreiseforbud for personer fra sju muslimske land, kan også få følger for norske statsborgere.

Foreløpig har Utenriksdepartementet ikke anslått hvor mange personer det gjelder, men ifølge Statistisk sentralbyrås Levekårsundersøkelse fra 2006 blant innvandrere, hadde 36 prosent av norske innvandrere dobbelt statsborgerskap.

Ifølge rapporten oppga 66 prosent av alle iranere at de hadde to statsborgerskap

Kom til Norge i 1989

Norsk-iraner og samfunnsdebattant Elham Binai har siden hun var sju år bodd i Norge. Hun og hennes foreldrene kom som kvoteflyktninger under Iran-Irak-krigen på 80-tallet.

Binai forteller hun har reist til USA flere ganger, både privat og via jobb.

- Selv om jeg har vært norsk statsborger i mange år, og reist til USA mange ganger, har det inntil i fjor gått greit, sier Binai, som også er konserndirektør i Adecco.

I fjor innførte Obama-administrasjonen strengere kontroll på personer som kom fra de sju landene som Donald Trump nå har nektet innreise til USA. Landene gjelder Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Libya og Jemen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer