- Norsk ISAF-kjøretøy angrepet i Afghanistan

Minst to soldater fra den internasjonale ISAF-styrken i Afghanistan ble såret da det som kan ha vært et norsk kjøretøy ble utsatt for et rakettangrep søndag, ifølge en talskvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge en afghansk polititjenestemann, som ba om ikke å bli navngitt, tilhører kjøretøyet som ble angrepet den norske ISAF-kontingenten, men dette er ikke bekreftet fra andre kilder.

- Vi vet at det ble avfyrt tre raketter. Det ser ut til at det dreier seg om rakettdrevne granater, og vi vet at et ISAF-kjøretøy ble rammet, sier major Rita LePage, som er talskvinne for ISAF-styrkene.

ISAF-kjøretøyet skal ha vært på vei tilbake til basen da det ble angrepet i Jalalabad-gaten øst for Kabul.

- Alvorlig såret

Foreløpige meldinger tyder på at minst to soldater fra styrken ble såret i angrepet, men nasjonaliteten deres er foreløpig ikke kjent, ifølge LePage.

Den afghanske politimannen opplyser at én person skal være alvorlig såret.

Eksplosjonen skjedde i nærheten av et av de største FN-anleggene i Kabul og dessuten nær området hvor ISAF har sine baser.

Omkring 230 nordmenn tjenestegjør i ISAF-styrken i Afghanistan.

Bedre sikkerhet

Sikkerheten i Kabul har blitt merkbart bedre etter at den internasjonale styrken ble utplassert i landet etter at talibanregimet ble fjernet fra makten høsten 2001. ISAF har likevel stadig vært utsatt for angrep, og i januar ble to ulike kolonner utsatt for selvmordsangrep to dager etter hverandre. Talibansympatisører hevdet de sto bak angrepene, hvor en britisk soldat, en canadisk soldat og en sivil person ble drept.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer