Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk ishockeyklubb i trafikkulykke i Nord-Sverige

Bussjåføren skal sitte fastklemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk buss som fraktet spillere og ledere i Narvik ishockeyklubb, kolliderte søndag ettermiddag med et vogntog ved Björkliden i Nord-Sverige.

Bussen kolliderte på E10 på svensk side av grensen. Spillerne var på vei hjem fra et nordnorsk mesterskap i Pajala, da ulykken skjedde, skriver Narvik-avisen fremover.no.

- Etter det jeg vet, har det gått bra med alle utenom sjåføren. Han ble skadd under sammenstøtet, opplyser leder i Narvik ishockeyklubb Roger Svendsen.

Nordmannen Frode Lundberg kjørte tilfeldig forbi en stund etter at ulykken skjedde.

- Det så egentlig ikke så dramatisk ut. To vogntog hadde kjørt ut av veien tidligere. Et tredje vogntog sperret veien, og det var dårlig sikt i området. Bussen klarte ikke å stoppe og kjørte inn i vogntoget. Bussen var ikke mye skadet, opplyser han.

Svensk politi, ambulanse og brannvesen var søndag på vei mot ulykkesstedet. Ifølge politiet i Luleå skal føreren av bussen sitte fastklemt.

- Vi vet ikke så mye ennå, fordi vår patrulje ikke har kommet fram. Det er et forferdelig vær i området med snø og kraftig vind. Flere biler skal ha kjørt av veien ved ulykkesstedet, og veien er sperret, opplyser operasjonsleder Olle Kvärnerås ved politiet i Luleå til NTB ved 17.30-tiden søndag.

Kvärnerås vet ikke om det befant seg passasjerer i bussen.

Ulykkesstedet ligger omtrent fem mil fra riksgrensen mot Norge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media