Norsk islamist siktet for terrordrap

En 22 år gammel islamist fra østlandsområdet er arrestert og siktet for terror og drap i Syria.

TERRORISME:  En 22 år gammel norsk statsborger fra østlandsområdet er nå siktet for terror og drap i Syria. Mannen ligger nå på et sykehus i Oslo. Han var i fjor ikke kjent som en av farligste islamistene i Norge.
TERRORISME: En 22 år gammel norsk statsborger fra østlandsområdet er nå siktet for terror og drap i Syria. Mannen ligger nå på et sykehus i Oslo. Han var i fjor ikke kjent som en av farligste islamistene i Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 22 år gamle norske statsborgeren, av etnisk pakistansk opprinnelse, ligger nå såret på et sykehus i Oslo-området. Han ble pågrepet av sikkerhetspolitiet da han kom hjem til Gardermoen sist fredag.

Det er første gang norske myndigheter sikter en norsk statsborger for terrorhandlinger begått i Syria.

22-åringen fra østlandsområdet har ikke et kriminelt rulleblad i Norge, men har vært kjent for Politiets sikkerhetstjeneste. Han var i fjor høst ikke regnet blant de farligste og mest aktive islamistene i Norge.

Terror Dagbladet vet likevel at sikkerhetspolitiet har fulgt den ytterliggående islamistiske ekstremisten nøye de siste månedene, før han i september reiste til Syria.

Mannen skal fra september i fjor og fram til i forrige uke deltatt i militære aksjoner i Syria, sammen med de ytterliggående islamistiske organisasjonene Jabath al Nusra og ISIL (Islamske stat i Irak og Levanten, også kjent som Midtøsten).

Dagbladet får bekreftet at PST har siktet mannen for terrorisme, straffelovens paragraf 147d - for å ha deltatt i en terrororganisasjon som har tatt skritt for å realisere formålet med ulovlige midler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer