Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk islamist tiltalt etter biljakt og skyteepisode

En 25 år gammel norsk islamist er sammen med tre kamerater tiltalt for å ha kjørt etter en bil og skutt mot den i Oslo. Ifølge tiltalen ble det også skutt fra bilen de jaktet på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire kameratene er blant annet tiltalt for grove trusler og brudd på våpenloven etter hendelsen 14. februar 2012, skriver VG.

Ifølge avisen kjørte de fire kameratene i høy hastighet etter en annen bil gjennom flere gater i området mellom Grønland og Frogner i Oslo. I bilen de forfulgte satt en 29 år gammel mann og en 25 år gammel kvinne.

Ifølge tiltalen avfyrte forfølgerne flere skudd med et håndvåpen mot bilen foran. I tillegg skal de fire mennene ha framsatt drapstrusler og kjørt inn i bilen, skriver avisen.

- Slik tiltalen er utformet, så er det beskrevet som en biljakt hvor det er bruk av våpen og hvor begge parter har rettet eller avfyrt flere skudd mot hverandre i Oslo sentrum, sier politiadvokat Asmund Riegels ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Riegels ønsker ikke å gi opplysninger om bakgrunnen for konflikten, men ifølge VGs opplysninger skal det ha vært en pågående konflikt mellom en av de tiltalte og den 29 år gamle mannen i bilen de jaktet på.

Den 25 år gamle islamisten kommer fra Østfold og dro til Syria i 2013. Politiet antar at mannen fortsatt befinner seg i landet, og tiltalen er derfor ikke forkynt for ham.

(NTB)