GLAD: Administrerende direktør i Visma, Øystein Moan, er glad for å ha KKR som ny investor i Visma og sier til DN at han ser fram til å fortsette veksten med ny eier. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
GLAD: Administrerende direktør i Visma, Øystein Moan, er glad for å ha KKR som ny investor i Visma og sier til DN at han ser fram til å fortsette veksten med ny eier. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIXVis mer

Norsk IT-selskap solgt for 11 milliarder

Det norske selskapet Visma får nye amerikanske eiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det norske IT-selskapet Visma ble i dag solgt til et amerikansk selskap for 11 milliarder kroner.

Det er det amerikanske oppkjøpsselskapet Kohlberg Kravis Robers som er kjøperen, melder Reuters ifølge E24.

Visma leverer programvare og tjenester for økonomi og administrasjon. Det har kontorer i Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Romania og Storbritannia. Hovedkontoret ligger i Oslo.

Den tidligere eieren HgCapital beholder en eierandel på 17,7 prosent i selskapet.

- Vi er veldig glad for å ha et prestisjefylt, globalt selskap som KKR som ny investor i Visma, og ser fram til å fortsette veksten fremover med støtte fra KKR og HgCapital, sier administrerende direktør Øystein Moan i Visma til DN.no.

Visma har vokst ved en rekke oppkjøp de siste årene. Staben har økt fra 2.500 til 4.200 ansatte.

Etter at britiske HgCapital kjøpte opp Visma for fire år siden, har selskapet vært gjennom hele 25 oppkjøp og andre strategiske investeringer, ifølge DN.

I februar i år kjøpte selskapet opp svenske OPIC, som var en stor aktør innen konkurranseutsetting.

I juni ble det nytt oppkjøp, denne gangen Sirius IT, et skandinavisk selskap med 400 ansatte. Oppkjøpet var en ledd i satsingen på offentlig sektor og varehandel.

(NTB)