Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norsk jente (16) voldtatt i Kroatia

Makedonsk mann fengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 16 år gamle kvinnen var på en reise i regi av selskapet Apollo, da hun skal ha blitt voldtatt i en bakgate, melder TV 2.  Apollos informasjonssjef Helen Begby bekrefter saken.

- Det skjedde på Makarska-rivieraen for rundt en uke siden, sier Begby til Dagbladet, og legger til at 16-åringen nå er hjemme i Norge.

Pressevakt Maryam Naqvi ved Utenriksdepartementet (UD) sier til Dagbladet at de «bekrefter kjennskap til saken», men avstår fra å kommentere ytterligere.

En makedonsk mann av albansk opprinnelse er pågrepet. Jenta skal ha forklart at hun spiste is med den mistenkte, før han skal han skal ha tvunget seg til seksuell omgang. Mannen nekter for dette, og hevder det var snakk om frivillige kyss, melder TV 2.

- Det er en kriminell hendelse, og her har politiet tatt gjerningsmannen. Vår jobb er å kunne bistå så godt som mulig med å skape trygghet, og bidra til at folk får reise hjem tidligere, hvis de ønsker det, sier Begby i Apollo.