Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk jente (17) funnet død i USA

Funnet på badet hos vertsfamilien sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En 17 år gammel jente fra Norge ble funnet død i Wisconsin tirsdag morgen, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Jenta var utvekslingsstudent ved Menasha High School, og ble funnet død på badet hos vertsfamilien sin. Politi, brannvesen og hjelpemannskaper forsøkte gjennomlivning i en time, men måtte gi tapt. Etter en time ble jenta erklært død.

- Vertsmoren fant henne bevisstløs, men livet stod ikke til å redde. Dette er et sjokk for alle, sier Mark Mauthe ved politiet i Menasha til Dagbladet.no.

Obduksjonen har ikke gitt noen klare konklusjoner, men ifølge rettsmedisineren i Winnebago County mistenkes det ikke at hun har vært utsatt for noe kriminelt.

Politiet i Menasha vil ikke utelukke noe som helst.

- Vi etterforsker saken, og avventer ytterligere toksikologiske undersøkelser. Det er viktig å holde alle muligheter åpne i denne fasen av etterforskningen, og vi ønsker derfor ikke å spekulere i dødsårsaken, sier Mauthe.

Han regner med å ha flere svar når den fullstendige obduksjonsrapporten foreligger om to til tre uker.

Hele skolen i Manesha har vært preget av jentas dødsfall siden tirsdag.

- Hun var veldig sjenert, men ei søt jente og en god student, sier ei venninne til avisa The Post-Crescent.

- Lærerne og studentene som kjente henne er helt knust, sier Julie Holly, som er studiekoordinator for utvekslingsstudentene ved skolen.

Hos Utenriksdepartementet oppgis det ingen detaljer om dødsfallet.

- Vi vet ikke noe mer om dette enn det som har stått i mediene, sier Karsten Klepsvik, pressetalsmann i Utenriksdepartementet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media