Norsk jente (17) har anmeldt voldtekt i Kroatia

Var på ferie med foreldrene i Makarska.

MAKARSKA: Makarska rivieraen er et av charterreisemålene i Kroatia. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.
Foto: Geir Bølstad / Dagbladet.
MAKARSKA: Makarska rivieraen er et av charterreisemålene i Kroatia. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Markarska i Kroatia bekrefter for Dagbladet at en 17 år gammel norsk jente kom inn til politistasjonen i 3-4-tiden i natt og anmeldte en voldtekt.

- Jenta var her på politistasjonen med sine foreldre, sier politiet i Makarska til Dagbladet.

Politiet har snakket med de tre gjerningsmennene som jenta pekte ut, de er ifølge lokale medier fra Bosnia-Hercegovina, og er 23, 25 og 30 år gamle. Politiet bekrefter at mennene ikke var var fra Kroatia.

- Mennene har en annen forklaring på det som skjedde i natt. Vi etterforsker saken for å finne ut hva som har skjedd, sier politiet.

Ifølge avisa Slobodna Dalmacija har jenta vært til undersøkelser i Split i dag.

- Vi er kjent med saken gjennom lokale medier, men har ikke fått noen henvendelser om den, sier Frode Andersen, pressevakt i Utenriksdepartementet.

Makarska er den største byen langs Makarska rivieraen i Kroatia, rundt 60 kilometer sørøst for Split, og 140 kilometer nordvest for Dubrovnik.

Byen, med rundt 14 000 innbyggere, er et yndet turistmål med 275 soldager i året, og temperaturer på over 20 grader fra juni til september.

Makarska har flere store hoteller og leilighetskomplekser, som igjennom turistsesongen er fulle av turister.