Norsk jente (5) nær druknet av danske brannmenn

Lå livløs på bunnen av hoppeslott som ble sprøytet fullt av skum.

SPRØYTET FULL AV SKUM: Dette bildet ble tatt før hoppeslottet ble sprøytet for andre gang, og mange av barna ble redde og fortvilte. Gutten på bildet er sønnen til Annette Kjeldsen, som fant den livløse jenta. Foto: Privat
SPRØYTET FULL AV SKUM: Dette bildet ble tatt før hoppeslottet ble sprøytet for andre gang, og mange av barna ble redde og fortvilte. Gutten på bildet er sønnen til Annette Kjeldsen, som fant den livløse jenta. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Vet du noe om denne saken? Kontakt Dagbladet på 24 00 00 002400@db.no, SMS til 2400 eller direkte til reporter 24 00 00 04.

(Dagbladet.no): En fem år gammel norsk jente var ifølge den danske avisa BT nær ved å drukne i helga i en ulykke på Bønnerup Strand på nordkysten av Djursland.

Jentas liv ble satt i fare av fire brannmenn som bare ville leke med barna, skriver avisa.

Brannmennene deltok i en tradisjonsrik havnefest forrige lørdag. Da brukte de en sprøyte på brannbilen til å legge et lag skum over en hoppeborg som flere barn lekte i.

I starten jublet barna, men da brannmennene sprøytet på med skum for andre gang gikk det fra gledeshyl til tårer og fortvilelse blant barna.

En halv meter med skum
- Det ble fullstendig såpeglatt der. Skumlaget var nesten en halv meter tjukt. Barna falt, og kunne ikke se noe. De begynte å gråte, sier Annette Kjeldsen til Dagbladet.no.

Hun stod like ved hoppeborgen sammen med sitt eget barn da det hele startet, og hjalp flere barn ut av det tjukke skumlaget i hoppeslottet.

- Da en kvinne skulle hjelpe barnet sitt ut klarte hun ikke å stå, hun bare skled og falt. Da jeg skulle hjelpe henne følte jeg noe under skummet, og skjønte at det var et barn, sier Kjeldsen til Dagbladet.no.

Kjeldsen ropte «hjelp meg, hjelp meg, det er et barn under her», og prøvde så godt hun kunne å dra i armen til den bevisstløse jenta.

-Hjelp meg for faen!
- Armen var for glatt av såpeskum, så den glapp bare. Jeg fant henne igjen og dro i både armen og klærne hennes, men siden hun var bevisstløs var hun veldig tung. Jeg ropte om hjelp, men selv om det stod 30 til 40 voksne rundt meg, gjorde de ingen ting.

Kjeldsen fikk dratt jenta ut av hoppeslottet, og hun falt livsløs ned på bakken.

- Det var skum på bakken også, helt opp til knærne mine, så jeg måtte nok en gang dra henne opp fra bakken. Jeg skrek til brannmennene «hjelp meg for faen, dette er et barn som er bevisstløst». Da kom de endelig og gav henne munn til munn, sier Kjeldsen.

Brannmennene deltok i førstehjelpsarbeidet til ambulansen kom til stedet.

- Jeg tror det tok noen minutter før hun våknet til live og gråt. Det var godt å høre henne gråte, for da visste jeg at hun var i live, sier Kjelsen, som syntes opplevelsen var svært skremmende og traumatisk.

Triste brannmenn
Brannvesenet beklager det hele.

- Vi lånte ut en brannbil, slik at de kunne sprøyte skum på en gressplen. Da de kom ut dit var det ingen gressplen, og de vurderte at barn kunne komme til skade hvis de sprøytet på asfalten. De ville ikke skuffe barna, men det er svært uheldig at de sprøytet skum i hoppeborgen i stedet, sier innsatsleder Jan Recke i brannvesenet i Grenaa til BT.

- Jeg har noen svært triste brannmenn nå. De er lei seg, og vet at de ikke skal gjøre noe sånt igjen, sier Recke.