Norsk jente kidnappet

NOTTIGHAM (Dagbladet): Den 21 år gammel oslojenta Zoehra Hussain ble seint i går kveld hentet ut av politiet fra en leilighet i den midtengelske byen Nottingham. Jenta har vært etterlyst av sin pakistanske ektemann Tahir Mahmood (29). Han hevder at kona ble kidnappet av sin familie for å sendes til Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint i går kveld aksjonerte politiet ved Nottingham politikammer. De omringet huset der den bortførte jenta har befunnet seg siden november i fjor.

- Vi tok henne med til politistasjonen og lot henne få bestemme selv hva hun skal gjøre. Vi hadde med en tolk slik at vi var sikre på at ikke noen fra familien eller venner skulle påvirke henne. Vår jobb var å få henne ut av huset. Vi har grunn til å tro hun ble holdt der mot sin vilje, får Dagbladet opplyst ved Nottingham politikammer seint i går kveld.

Mentalt stress

Den bortførte jentas svoger, Qamar Iqbal, er leder av Pakistansk Forening i Norge. Han var sammen med Dagbladet i Nottingham.

Iqbal kom over fordi hans bror lider av mentalt stress, og fordi han var dypt bekymret for hva som ville skje med sin brors kone.

- Dette er en veldig dramatisk og komplisert sak. Vi i familien har vært dypt bekymret over hva som kunne skje med henne. Vi fryktet at hun ville bli sendt til Pakistan for å bli giftet bort på nytt, sier Qamar Iqbal til Dagbladet.

«Plaget av politiet»

- Og hun er ikke i Nottingham hos sin søster av fri vilje?

- Nei, hun vil ikke være der. Hun er redd for å bli sendt til Pakistan for å bli giftet bort, hun er allerede gift med min bror. De giftet seg 30. juni i fjor, sier Qamar Iqbal.

- Min bror har fått store psykiske problemer, han er innlagt for å få hjelp. Min bror er også blitt utsatt for stress og press av en norsk politimann, som i tillegg plaget familien vår. Han har bidratt til å få sendt min svigerinne ut av landet. Hvorfor vet jeg ikke. Han påstår at min bror er kriminell og at ekteskapet mellom dem ikke er gyldig. Ingen av disse tingene stemmer, sier Qamar Iqbal til Dagbladet.

Zoehra Hussains norske advokat, Leidulv Digernes, bekrefter at Zoehras mann ikke har noen kriminell løpebane:

- Jeg har sett mannens politidokumenter, sier Digernes, som har kontaktet den norske ambassaden i London om hjelp.

- En politisak

Konsul Ragnhild Øverjordet bekrefter overfor Dagbladet at hun har fått en henvendelse.

- Dette er en ren politisak. Jeg har også informert den norske politimannen som er stasjonert i London, opplyser konsulen.

GIFT: Tahir Mahmood (29) giftet seg med den bortførte Zoehra Hussain (21) i fjor.
SVOGER: Qamar Iqbal, leder av Pakistansk Forening i Norge, er bror til den bortførte jentas mann.