Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk jente skadd i skiheisulykke i Østerrike

SCHLADMING/OSLO (Dagbladet): En 18 år gammel norsk jente fra Ålgård på Jæren pådro seg skader i ryggen da hun i panikk hoppet ut av en stolheis sju meter over bakken i den østerrikske skibyen Schladming.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde da en stol foran den norske kvinnen løsnet i en av skiheisene. Jenta var på vinterferie i regi av Kristen Idrettskontakt (KRIK).

18-åringen og en annen leirdeltaker satt i stolheisen på vei mot toppen for å stå på ski. Plutselig løsnet festet til stolen med to andre skiturister foran dem, og begynte å gli mot stolen der nordmennene satt.

Ifølge øyenvitner skal den norske kvinnen ha fått panikk da stolen foran plutselig kom mot dem.

Den norske jenta ble redd og løsnet sikkerhetsopplegget på stolen hun satt i. Deretter hoppet hun ut og falt sju meter før hun traff bakken.

Redningsmannskaper kom raskt til stedet, og den norske jenta ble fløyet med helikopter til sykehuset i Salzburg, hvor hun ble skrevet ut i går morges. Jentas far sier til Dagbladet at datteren har vært utrolig heldig.