Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk jente voldtatt i Sør-Afrika

En 17 år gammel norsk jente skal ha blitt voldtatt på et hospits i Johannesburg lørdag kveld. I alt femten ryggsekkturister ble ranet og truet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommene satt og hygget seg da fem menn - væpnet med håndvåpen - stormet inn i Observatorie-hospitset i Johannesburg.

Australieren Fred Fox (42), til daglig bosatt i Zambia, var en av dem som ble angrepet.

- De fem virket nervøse og truet med å drepe de som ikke umiddelbart kastet seg ned. Den norske jenta var den eneste som hadde lagt seg for kvelden. Jeg hørte en av mennene skrike «sprik med beina!». Litt etter kom hun ut strigråtende og veldig oppskaket, sier Fox.

Ungdommene skal ha ulike nasjonaliteter. Ifølge Fox var noen fra Storbritannia, Venezuela, Tyskland og Mexico. Jenta som ble voldtatt skal være norsk. Voldsmennene skal ha fått med seg kredittkort, mobiltelefoner og andre verdisaker.

Hospitsets leder, Matthias Duerr, nektet å åpne safen og ble slått så hardt i hodet med pistol at han besvimte og måtte sy 80 sting.

- Jeg bryr meg ikke så mye om hva som skjedde med meg selv, jeg bryr meg mer om den voldtatte jenta, sier Duerr til avisa The Sun.

Den 17-årige jenta skal ha blitt lagt inn på sykehuset samme kveld, og skal ha kommet hjem til Norge.

Utenriksdepartementet og den norske ambassaden var ukjent med overfallet i går kveld.