- Norsk journalist hjalp kokaindømte Stina å flykte

Leiesoldater smuglet Stina ut av Bolivia - advokat hevder kjent norsk journalist hjalp til.

STAKK AV: Stina Brendemo Hagen er på flukt fra Bolivia. Hun er forsideoppslag i neste utgave av magasinet Alfa, der hun forteller om flukten. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
STAKK AV: Stina Brendemo Hagen er på flukt fra Bolivia. Hun er forsideoppslag i neste utgave av magasinet Alfa, der hun forteller om flukten. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Advokat Jesus Antezana har bistått Stina Brendemo Hagen under rettsprosessene mot henne i Bolivia. Han har selv fått store problemer etter Stinas flukt i august i år, og er politiets hovedmistenkte i saken.

- 25. september ble huset mitt raidet av politiet, sier advokaten til Dagbladet.

Nå langer han ut mot det norske mannebladet Alfa og reporter Jonas Forsang. Han hevder bladet har bistått Stina under flukten, og at han helt uskyldig sitter igjen med svarteper.

- Har lydopptak  - Jeg har et lydopptak som impliserer reporter Jonas Forsang i Stinas flukt, og jeg har også et bilde av en person som hentet Stina i fengselet, sier advokat Jesus Antezana til Dagbladet.

Han akter å legge opptaket fram i retten for å dokumentere sin uskyld, og avviser å gi Dagbladet tilgang til informasjonen.I Alfas reportasje går det fram at Forsang kjente til flukten. Han satt i Brasil og ventet på at Stina skulle ringe da hun hadde rømt.

Dagbladet har den siste måneden forsøkt å kontakte reporter Forsang en rekke ganger pr  telefon, tekstmeldinger og e-poster. Han har ikke svart på Dagbladets henvendelser. Dagbladet har blant annet spurt Forsang om han har medvirket til Stinas flukt, og om han på noe tidspunkt har brutt boliviansk lov under reportasjereisen i Sør-Amerika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer