Norsk journalist jobber for Saudi-Arabia

Saudi-Arabia har en erfaren norsk journalist på lønningslista. Han har i en årrekke jobbet for saudiarabiske interesser i Norge – også mens han skrev i norske riksmedier.

PÅ JOBB FOR AL ARABIYA: Ashraf al-Khadra intervjuer Nobel-komiteens formann, Geir Lundestad, for den saudi-eide tv-kanalen Al Arabiya. Foto: Heiko Junge/NTB
PÅ JOBB FOR AL ARABIYA: Ashraf al-Khadra intervjuer Nobel-komiteens formann, Geir Lundestad, for den saudi-eide tv-kanalen Al Arabiya. Foto: Heiko Junge/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ashraf al-Khadra fikk asyl i Norge som statsløs palestiner fra Syria i 2003, og har blant annet hatt et lengre engasjement som journalist for Nettavisen – den gang eid av TV2. Ifølge sin egen LinkedIn-profil jobbet han for Nettavisen fra juni 2005 - oktober 2008.

- Jeg er veldig glad for jobben jeg hadde i Nettavisen, sier al-Khadra, som både frilanset for den saudiske tv-kanalen Al Arabiya og startet sin egen nettavis, Norway Voice, mens han var engasjert i Nettavisen.

Ansvarlig redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, kan ikke huske at han var kjent med denne aktiviteten når Dagbladet spør ham i dag.

- Vi kan ikke huske at han skal ha vært tilknyttet Al Arabiya eller noen andre medier samtidig med at han jobbet hos oss, skriver Stavrum i en epost til Dagbladet. Stavrum forteller samtidig at de var kjent med at han tidligere var tilknyttet andre arabiske medier.

- Alt han gjorde journalistisk ble alltid grundig gjennomgått og vurdert, også opp mot bindinger, skriver Stavrum.

Men også i 2009 bidro han som kilde i to saker. Den siste av dem var den oppsiktsvekkende telefonsamtalen fra Taliban, 15. november 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer