Norsk julenissetabbe går verden rundt

Aftenposten la seg flat da julenissen ble annonsert død - 227 år gammel.

SLAPP GJENNOM: Denne dødsannonsen slapp gjennom digitalt og ble publisert i Aftenposten. De beklaget ganske raskt. Foto: Skjermdump Wenn.com / NTB Scanpix
SLAPP GJENNOM: Denne dødsannonsen slapp gjennom digitalt og ble publisert i Aftenposten. De beklaget ganske raskt. Foto: Skjermdump Wenn.com / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var da Aftenposten la ut en beklagelse på sine nettsider det ble kjent: Avisa hadde via en dødsannonse annonsert at julenissen døde 3. desember.

Videre i annonsen sto det at at han ble født 12. desember 1788. Begravelsen ble opplyst å være 28. desember i Nordpolen kapell.

Aftenposten la seg flate for å ha hevdet at julenissen at hadde gått bort.

- Aftenposten har strenge retningslinjer både for innhold og symbolbruk i våre dødsannonser. Denne annonsen er et brudd på disse og burde aldri vært publisert. Vi ettergår nå saken for å finne ut hvordan dette har skjedd, sa nyhetsredaktør Håkon Borud til sin egen avis.

De fjernet annonsen så fort de ble gjort oppmerksom på den.

Men sakene om at annonsen-flausen er ikke borte og når stadig flere i den store verdensveven.

Britene melder også om dødsfall-feilen. BBC har den. Avisa The Guardian tuller med at annonsen aldri sa noe om dødsårsak, om han døde av en overdose av fruktpaier, eller såkalte «mince pie», som er en tradisjonell julerett i Storbritannia.

Amerikanske Huffington Post ber alle barn slutte å uroe seg og skriver at meldingene om julenissens død er sterkt overdrevet. De sier videre at Aftenposten trolig ender opp på nissens «slemme barn»-liste i år etter bommerten.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram