Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk kameramann løslatt i Libya

Holdt fanget i over en måned.

HOLDT FANGET: Den norske Al Jazeera-journalisten Ammar Al-Hamdan (t.v) ble holdt fanget i Libya. Her med kollega Samir Shatara og to svenske kollegaer. Foto: AL JAZEERA
HOLDT FANGET: Den norske Al Jazeera-journalisten Ammar Al-Hamdan (t.v) ble holdt fanget i Libya. Her med kollega Samir Shatara og to svenske kollegaer. Foto: AL JAZEERA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske kameramannen Ammar al-Hamdan, som har vært holdt som fange i Libya, er løslatt.

Det opplyser kona hans, Yngvil Mortensen, til NRK i ettermiddag.

Ammar al-Hamdan var på jobb for Al Jazeera da han ble arrestert av libyske sikkerhetsstyrker sammen med tre kolleger 7. mars.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er lettet over at nordmannen nå er ute av Libya

- Jeg er glad for at den norske journalisten Ammar al-Hamdan nå er trygt ute av Libya, og jeg vil takke alle de som har bidratt til at dette har skjedd, sier Støre i en pressemelding.
 
Ammar al-Hamdan har sittet i fangenskap i Tripoli til i dag.

- Takk og pris, jeg er ute! Nå skal jeg slappe av, roe ned og snakke med familien. Jeg vil takke Støre personlig for hans innsats for å få meg fri. Tusen takk til alle norske venner, sier al-Hamdan til Ny Tid.

- UD har tatt denne saken svært alvorlig. Vi har benyttet flere ulike kanaler i arbeidet med å finne en løsning og jeg er glad for at dette har ført frem. Vi har også hatt et tett og godt samarbeid med Al Jazeera og al-Hamdans familie i Norge. Al-Hamdans sak viser hvor utsatt journalister er i væpnete konflikter. Det er urovekkende at journalister møter stadig større hindringer i å gjøre sitt arbeid i konfliktområder, sier Støre. Norge vil fortsette å ta opp dette i ulike internasjonale fora, blant annet FNs Menneskerettighetsråd, sier Støre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media