Norsk kampanje med Hitler-bamse skaper reaksjoner: - Det er absurd og morbid

«Massemorder-bamser» skal skremme barnefamilier.

KIM KANIN: Landsforeningen for hjerte- og lungesyke har lansert en skremmekampanje med bamser for å advare barnefamilier mot farlige bamser. Foto: LHL
KIM KANIN: Landsforeningen for hjerte- og lungesyke har lansert en skremmekampanje med bamser for å advare barnefamilier mot farlige bamser. Foto: LHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) har laget en lanseringskampanje for deres nye forening kalt LHL Astma og allergi.

Lanseringskampanjen skal rette søkelyset mot kosedyr som støvsamlere som kan skape store problemer for barn. For å få fram budskapet har LHL gjenskapt diktatorene Kim Jong-il, Muammar al-Kadhafi og Adolf Hitler som kosedyr.

- Vi ønsker å bruke en stoppeeffekt for å gjøre småbarnsforeldre bevisste på at det er viktig å forebygge astma og allergi, sier generalsekretær Trond Solvang i LHL Astma og allergi til Dagbladet.

- Barn er mer sårbare for ytre påvirkninger enn voksne. Bamsen er en kjent støvsamler, og budskapet er å illustrere at bamser kan være helseskadelige.

Det er reklamebyrået Kitchen som har laget kampanjen for LHL. Kampanjen ble lansert mandag 11. januar, og LHL har fått både positive og negative reaksjoner.

- Det er noen som har reagert på bamsene. Jeg vet at det er veldig kontroversielt, men det å finne en stoppeffekt som ikke skaper diskusjon, er en utfordring.

- Har ofra substansen i budskapet Samfunnsgeograf Karl-Fredrik Tangen mener at LHL har ofret budskapet i kampanjen for å få mest mulig oppmerksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer